úterý 3. dubna 2012

Asijský smysl pro dekoraci

Po celou dobu pobytu na Taiwanu mne nepřestává překvapovat místní smysl pro dekoraci. Mám podezření, že taiwanský smysl pro dekoraci se dá podřadit pod asijský smysl pro dekoraci, který je překvapivě úplně odlišný od toho evropského.

Tak zaprvé, vánoční stromeček je zde považován za skvělý designový doplněk bez ohledu na roční období a nehledě na to, že Vánoce se na Taiwanu vůbec neslaví. Důkazem je toho "zasněžený" vánoční stromeček v recepci našich kolejí. Nutno uznat, že se pokaždé cítím velmi vánočně, když procházím kolem.


Merry Christmas everyone!


Dekoracemi se nešetří ani ve veřejných venkovních prostorech. Největší využití na Taiwanu nacházejí dekorace svítivé, především neonové.


"Dobové" schodiště

Osvětlené stromoví


Nicméně můj nejoblíbenější doplněk so far, je jednoznačně profesionální akvárium ve studovně humanitně-vědní knihovny. Akvárium má pravděpodobně navozovat pocity klidu a míru - což funguje dokonale, okolo sedící studenti povětšinou spí. Já si z bezpečnostních důvodů zatím vybírám ke studiu stoly od akvária vzdálenější.


Ryba I

Ryba II

1 komentář:

  1. Neonové schodiště je děs, ale rybičky jsou zatraceně cool - je to určitě ofiko? - vypadá to jako nějaká studentská guerrilová aktivita :)

    OdpovědětVymazat