pátek 16. března 2012

Taipei Nightlife

Po měsíci pilného studia na Taiwanu mám dostatek materiálu pro sepsání příspěvku o místním nočním životě. Předně terminologie - kluby "must to know" v Taipei jsou následující:

Luxy (fancy and huge)
Myst (fancier and huge)
Babe 18 (drinks for free)
Roxy 99 (rock music)
Wax (drinks for free)
a každý 7-11 (supermarket otevřený 24 hodin 7 dní v týdnu) prodávající alkohol

Největšími párty dny jsou středa a pátek. Pátek je jednoznačný, globálně uznávaný párty den. Středa je na Taiwanu výjimečná tím, že ženy mají do klubů vstup zdarma. A kupodivu to neznamená, že jsou kluby plné žen. Z nějakého záhadného důvodu chodí ve středu do klubů i muži.

Úvodem musí být řečena jedna zásadní (a smutná) pravda - české kluby se nedají porovnávat s těmi v Taipei. Až tady jsem poznala, co taková pravá párty obnáší. Za prvé, každý klub zaměstnává minimálně dva lidi, jejichž jediným úkolem je tvářit se cool. Tito zaměstnanci pobíhají po pódiu, vyzývají tančící masy k pití ("Drink, drink, drink, drink! Shots, shots, shots, shots!") a předním tančícím řadám nabízejí beer bong ve vylepšené verzi, bez piva, a s panáky. Každou hodinu se na pódiu, na baru, na stolech objeví profesionální taneční skupina (sestávající především z krásných dívek), která posiluje taneční nasazení křepčících návštěvníků (především mužského pohlaví).






Nicméně i tady se vyskytuje jeden nešvar. Policejní kontroly. Běžný návštěvník klubu má 80% šanci, že v klubu proběhne policejní zátah na nezletilé spolupártyující. Zatím jsem neodhalila smysl těchto prohlídek, jelikož při vstupu do klubu se musíte prokázat platným občanským průkazem, který si oskenují, a v některých případech musíte sdělit i své telefonní číslo (ochrana osobních údajů se tady tak nebere). A to nejde o zběžné prohlídky dokladů, ale o pečlivé studování a podezřívavé pohledy, zda ta osoba na fotce je opravdu dotčená osoba. Policejní zátah pak vypadá tak, že hudba se na tři čtvrtě hodiny vypne, bar se zastaví, policisté legitimují a kluboví bodyguardi usměrňují nahlas hovořící hosty.





Možná není nad pravou českou hospodu! (Akorát ty drinky zdarma by se mohly u nás občas zavést.) 

Žádné komentáře:

Okomentovat